Community ME-N-U

ME-N-U Socials

Wil je ME-N-U volgen op de socials?

Kijk dan op LinkedIn of Instagram!

Hé held! Goed dat je er bent. Dat je dit leest betekent dat je nieuwsgierig bent naar community ME-N-U. Een community in het leven geroepen om jonge- én ervaren professionals in Agri, Food, Tech en Health in het Land van Cuijk en Maasduinen met elkaar te verbinden. 
Community ME-N-U inspireert en activeert professionals om samen met ons bij te dragen aan de brede welvaart in onze regio. Wat de community voor jou kan beteken, wie we zijn en wat we doen leggen we op deze pagina allemaal aan je uit. 

Waarom een community?
ME-N-U staat voor de brede welvaart in de regio Land van Cuijk en Maasduinen. Simpel gezegd; we willen onze bijdrage leveren aan het welzijn van mensen in onze regio. De kwaliteit van leven ‘nu’ en de kwaliteit van leven voor onze toekomstige generaties. Wij geloven dat er volop onbenutte kansen liggen in de sectoren Agri, Food, Tech en Health en de mensen die daarbinnen werken. Kansen waarmee we de sociale, economische en ecologische welvaart en het welbevinden in onze regio een flinke boost kunnen geven. 

Hoe we dit doen

Inspirerende events
Twee keer per jaar komen we als community samen tijdens het ME-N-U event. Een avond waarin we elkaar inspireren én activeren! Bekijk hier een sfeerimpressie van ons evenement bij Marel in Boxmeer. Daarnaast zijn we op Eiwitcampus Beers en bij CNC Grondstoffen in Milsbeek te gast geweest. De avond staat altijd in het teken van een of meerdere thema’s rondom Agri, Food, Tech en Health. We trappen de avond af met een keynote spreker die je zeker verrast, om je vervolgens te inspireren tijdens de rest van het interactieve programma. We sluiten de avond af met onze ME-N-U borrel! Inspiratie en verbinding gegarandeerd.

Impactvolle werksessies
Vier keer per jaar organiseren we een meeting waarin we de handen uit de mouwen steken. Samen werken community leden ideeën of ambities die ontstaan tijdens de ME-N-U events uit tot concrete plannen. De community faciliteert via het netwerk toegang tot het juiste gereedschap zodat deze clubs hun impact kunnen vergroten. Bijvoorbeeld door in contact te komen met mensen in een sleutelpositie, door ondersteuning te geven bij het verkrijgen van (financiële) middelen, investering in tijd of door onderling nog eens extra te sparren. 

Tot nu toe hebben we voor verbinding en (h)erkenning in de regio gezorgd door onder andere een workshop verspillingsvrij koken in de Weijer door topchef Martijn ten Brinke en een workshop personal branding bij Imagro door Roger Engelberts. Daarnaast hebben we tijdens voor leden van de Industriële Kring en Platform Mooi Maasvallei een lezing gegeven over Jongerenactivatie bij bedrijven in de regio. Als laatste heeft een actieve groep leden het BICO’tje (bier compensatie broodje), een circulaire snack met bierbostel en oesterzwam, ontwikkeld. We hebben die aan ruim 300 bezoekers uitgedeeld op de Foodtour in Cuijk, mede dankzij de Goei Leven foodtruck. Dat is de kracht van samenwerking!

Leerzame hackatons
Stichting Otherwyse en Community ME-N-U slaan de handen ineen om de denkkracht van jonge professionals in te zetten voor concrete oplossingen voor de uitdagingen van morgen (zie hier het persbericht). Otherwyse zal, als vast programmaonderdeel van één van de zes jaarlijkse ME-N-U bijeenkomsten, een krachtige impuls geven aan de stem van jongeren in het Land van Cuijk en Maasduinen. Met de innovatiemethoden van Otherwyse als onderdeel van het programma werkt Community ME-N-U nog praktischer aan haar doel: jonge professionals in hun kracht zetten en binden aan de regio door middel van hackatons. Dit zijn innovatiesprints waarin verschillende groepen binnen korte tijd oplossingen zoeken voor (maatschappelijke) vraagstukken. Deelnemers brengen als oplossing een advies uit aan ondernemers en overheden of gaan met hen aan de slag om een oplossing tot uitvoering te brengen. De eerste hackaton met het thema energietransitie zal in het eerste kwartaal van 2024 plaatsvinden. Dit zal een vervolg zijn op het Energysymposium dat AgriFood Tech Land van Cuijk samen met Community ME-N-U op 23 januari organiseert in het theater van De Weijer in Boxmeer.

Wat het jou oplevert

  • Avonden vol inspiratie 
  • Een netwerk van professionals in de branches Agri, Food, Tech & Health
  • Impact in de regio waar je woont en/of werkt
  • Onderdompeling in nieuwe domeinen en locaties 
  • De mogelijkheid om een issue aan te pakken waar jij het verschil in wilt maken

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen of opmerkingen? Laat het ons gerust weten via: community@agrifoodtechlandvancuijk.nl. 

Wil jij ontdekken wat de community voor jou kan betekenen of wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Bekijk onze LinkedIn-pagina of meld je onderaan deze pagina aan voor de AgriFood Tech nieuwsbrief en onze maillijst!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Onze partners